Back to Top

 |    |    |  

اخبار

بی توجهی مسئولین در نوسازی نانوایی ها

در این گزارش به سراغ نانوایان سمنانی رفتیم و درخصوص وضعیت بهسازی و نوسازی نانوایی‌ها در این استان به گفت و گو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند:
جهانگیرده از نانوایان استان سمنان است که درباره وضعیت بهسازی و نوسازی دستگاه‌ها و مکان نانوایی‌اش بیان کرد: در حال حاضر قدمت دستگاه‌هایمان به 20 سال می‌رسد و اگر بودجه‌ای داشته باشیم یا وامی به ما بدهند، دستگاه جدید خریداری خواهیم کرد اما در غیر اینصورت مجبوریم با همین دستگاه به کارمان ادامه دهیم.
وی افزود: مکان نانوایی ما نیاز به تعمیرات دارد اما متاسفانه درآمدمان در حدی است که فقط می‌توانیم امورات روزمره‌مان را بگذرانیم. اگر هم بخواهیم از طریق وام کمبودهایمان را جبران کنیم سودهای حاصل از آن به حدی کلان است که ما باید همین درآمد جزئی‌مان را هم به بانک‌ها بدهیم.
جهانگیرده گفت: حدود 4 سال پیش قرار شد از شرکت غله استان سمنان وامی به نانوایان نیازمند اعطا شود و مبلغ وام طبق وعده مسئولین 10 میلیون تومان بود اما هنگام پرداخت رقم را تغییر دادند و فقط 6 میلیون تومان به حساب ما واریز شدکه این مقدار کافی نبود و در مقابل مسئولین عدم در اختیار داشتن بودجه کافی را بهانه کردند و در نهایت هم وام فقط به تعداد محدودی از نانوایان رسید.
این نانوا گفت: ما به دنبال وامی هستیم که بهره کمی داشته باشد و در حال حاضر وامی که از سوی بانک سپه برای بهسازی و نوسازی نانوایی اعطا می‌شود سودبالایی دارد و دریافت آن برایمان مقرون به صرفه نیستچرا که درآمدمان به اندازه‌ای نیست که بتوانیم اقساط و بازپرداخت این وام‌ها را بپردازیم.
تشکری، نانوای دیگر استان سمنان است که درباره وضعیت بهسازی و نوسازی نانوایی‌اش اظهار کرد: هرچقدر که درآمد کسب می‌کنیم مدام باید برای بهسازی و نوسازی نانوایی هزینه کنیم. دستگاه‌های جدید را با مبلغ سنگین خریداری کردیم درحالیکه برای تامین این هزینه وامی به ما ندادند.
وی افزود: در مدت 30 سال فعالیتم در حرفه خبازی، تا به حال هیچ‌کس سراغی از مشکلات ما نگرفته است تا دردی از دردهایمان دوا کند اما مسئولین مدام جریمه‌های سنگین اعمال می‌کنند. تا به حال که هیچ خیری از این حرفه ندیده‌ایم و کسی به دادمان نرسیده است اگر حرفه دیگری را به جای نانوایی دنبال کرده بودیم وضعمان بهتر از این بود.
تشکری ادامه داد: نزدیک به 20 میلیون تومان بابت خرید دستگاه‌ها هزینه کردیم و برای پرداخت این هزینه مجبور شدیم از جیبمان خرج کنیم، سود وام‌هایی هم که به بهانه کمک به نانوا از سوی بانک‌ها داده می‌شود سر به فلک می‌کشد و به حدی سرسام‌آور است که نمی‌دانیم از کجا باید هزینه بازپرداخت آن را تامین کنیم.
این نانوا درباره تاثیر دستگاه بر پخت کیفی نان گفت: زمانی که دستگاه فرسوده باشد مجبوریم تحت هر شرایطی آن را تعویض کنیم، دستگاه‌های پخت نان روز به روز جدیدتر می‌شوند و به‌روزرسانی آنها بر افزایش کیفیت نان موثر است. علاوه بر این در وضعیت امروزی که کارگرها تخصص و مهارت چندانی ندارند و ماندگار نیستند این دستگاه کمبود کارگر و نیروی فنی را برایمان جبران می‌کند.

در بخش دیگر گزارش، حبیبی نانوای دیگر سمنان بیان کرد: تعداد نانوایی‌ها آن‌قدر زیاد شده که با توجه به وضعیت بسیار بد اقتصادی، ما درصدد جمع‌آوری نانوایی‌ خود هستیم. مجبور شدیم برای خرید دستگاه‌های مورد نیاز نزدیک به 95 میلیون تومان هزینه کنیم و با صرف این هزینه باز هم در حال حاضر نیاز به دستگاه‌های دیگری داریم.
وی افزود: برای خرید دستگاه مجبور به اخذ وام‌های بسیار کلان از چندین بانک با سودهای بسیار زیاد شدیم و در حال حاضر آن‌قدر تحت فشار هستیم که با بدهکاری به بانک‌ و دیرکرد پرداخت اقساط و از طرفی نبود درآمد کافی هیچ راهی جز تعطیلی نانوایی برایمان نمانده است.
حبیبی ادامه داد: تامین دستمزد و حق بیمه کارگر در این شرایط اقتصادی برایمان دشوار است و از طرف دیگر اگر کارگرهایمان را از دست بدهیم دسترسی به کارگر فنی و ماهر دیگر برایمان ممکن نخواهد بود. دستگاه‌های جدیدی که در بازار آمده نیاز به کارگر را کم می‌کند اما متاسفانه شرایط درآمدی اجازه خرید به ما نمی‌دهد و در حال حاضر هر 4 کارگر در سه شیفت مشغول به کار هستند تا بتوانیم جوابگوی هزینه‌ها باشیم.آن‌قدر نانوایی زیاد شده است که ما مجبوریم نان‌هایی را که روی دستمان مانده، بسته‌بندی و به سوپرمارکت‌ها عرضه کنیم تا حداقل با درآمد حاصل از فروش آن دردی از دردهایمان را دوا نماییم.
در پایان باید به این نکته اشاره نمود که بهتر است مسئولین امر با درنظر گرفتن جدیت این موضوع جلساتی را در این راستا برگزار نمایند و تدابیری اساسی بیندیشند تا حداقل این معضل مانند نرخ ثابت نان که پس از گذشت چندین سال و اعتراض‌های پی در پی نانوایان هیچ توجهی به آن نشده است به فراموشی سپرده نشود.

 منبع: غلات نیوز

رئیس اتحادیه نان‌های فانتزی: کیفیت آرد ۲۵ درصد کاهش یافت

خبرگزاری ایلنا نوشت: جواد کرمی -رئیس اتحادیه نان‌های فانتزی- در پاسخ به این پرسش که چرا نرخ آرد متناسب نرخ جهانی در اختیار تولیدکنندگان نان قرار نمی‌گیرد، بیان داشت: دولت گندم را به قیمت ۱۲۷۵ تومان خریداری می کند و با قیمت ۶۶۵ تومان برای بخش سنتی و ۹۰۰ تومان برای بخش صنعتی عرضه می کند.این در حالی است که قیمت جهانی گندم ۷۰۰ تومان است. اگر نرخ پایه بر اساس قیمت جهانی است چرا با قیمت جهانی عرضه نمی شود؟ این روش قیمت‌گذاری باید اصلاح شود.
او افزود: زمانی که قیمت گندم برای واحدهای آزادپز به نرخ آزاد است باید نرخ عرضه آن مطابق با قیمت جهانی باشد؛ البته باید به بخش کشاورزی سوبسید تعلق گیرد؛ اما محاسبه با تولیدکنندگان بر اساس قیمت جهانی باشد.
کرمی در پاسخ به این پرسش که تفاوت قیمت در آرد مورد مصرف نانوایی‌ها چه مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به وجود می آورد؟ ، بیان داشت: تفاوت در قیمت آرد بسیار بالا است. این موجب رانت می‌شود. این مسئولین این مسئله را می‌دانند؛ اما تصمیم نمی‌گیرند و عدم رسیدگی به این مساله فضای رقابتی را از بین برده است.
او در پاسخ به این پرسش که چرا با توجه به نامه نگاری های که برای یکسان سازی قیمت آرد انجام شده همچنان واحدهای سنتی و صنعتی با نرخ‌های متفاوت اقدام به خرید آرد می کنند؟ ، بیان داشت: معمولا به دلیل برگزاری انتخابات از این کار صرف نظر می کنند؛ اما این کار درستی نیست.
رئیس اتحادیه نان‌های فانتزی در رابطه با وضعیت کیفیت گندم داخلی برای تولید نان های صنعتی و اینکه در سال جاری با توجه به اتمام ذخائر گندم وارداتی چه مشکلی در کیفیت این نان ها به وجود می آید، بیان داشت: کیفیت گندم وارداتی همواره مورد بحث بوده است. در کیفیت آرد بحث هایی مطرح است؛ چراکه برای تولید نان های حجیم نیاز به گندم با پروتئین ۱۳٫۵ و گلوتن بالای ۳۰ درصد داریم؛ اما گندم های تولیدی با توجه به نوع تولید نان های سنتی در کشور با ویژگی هایی که ذکر شد فاصله دارد. نان صنعتی نیاز به گندم وارداتی دارد. در کمتر نقطه ای از کشور این نوع گندم کشت می‌شود. پیشنهاد این بوده است که برای مصارف خاص گندم وارد شود با توجه به اینکه امسال خودکفا شدیم، اجازه واردات داده نشده است. در حال حاضر کیفیت آرد ۲۵ درصد کاهش یافته است و این هشدار را به دو وزارتخانه کشاورزی و صنعت و معدن داده‌ایم که با پایان یافتن ذخیره در کیفیت مشکل به وجود می آید.
او در پاسخ به این پرسش که با توجه به اعلام وزرات جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه قادر به تامین آرد مورد نیاز نان های حجیم خواهند بود، آیا این نوع آرد در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته است یا خیر؟ ، بیان داشت: در هفته گذشته اعلام شد که این نوع آرد را تامین می کنند؛ اما کار خاصی انجام نشده است. فرانسه به عنوان بزرگ‌ترین کشور صادرات گندم در سال گذشته ۱ میلیون ۵۰۰ هزار تن گندم از آلمان و کانادا برای مصارف خاص خود وارد کرده است؛ بنا بر این واردات برخی اقلام گندم آسیبی به تولید داخل نخواهد زد.

منبع : خبرگزاری ایلنا 

 

 

 

معاون بازرگانی دولتی خبر داد؛ رویکرد صادرات گندم معمولی تغییر کرد/ کارخانه های آردسازی دوباره جان می‌گیرند

معاون بازرگانی دولتی خبر داد؛ رویکرد صادرات گندم معمولی تغییر کرد/ کارخانه های آردسازی دوباره جان می‌گیرند
رویکرد صادرات گندم معمولی تغییر کرد/ کارخانه های آردسازی دوباره جان می‌گیرند
معاون داخلی بازرگانی دولتی گفت: با وجود عملکرد 50 درصدی کارخانه های آرد سازی در کشور تصمیماتی مبنی بر تبدیل گندم معمولی به آرد و سایر مشتقات برای صادرات اتخاذ شده است.
حسن عباسی معروفان معاون داخلی بازرگانی دولتی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت صادرات گندم اظهار داشت: براساس مصوبه و خودکفایی گندم در سال جاری سه میلیون تن گندم مازاد بر نیاز برای صادرات در بورس کالا عرضه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کارخانه های آرد سازی با حداکثر 50 درصد ظرفیت به کار خود ادامه می دهند، افزود: با وجود 350 کارخانه آرد سازی در کشور تصمیماتی مبنی بر تبدیل گندم معمولی به آرد برای صادرات اتخاذ شده چرا که این امر علاوه بر کمک به اشتغالزایی ارزآوری بالایی در بر دارد.
گفتنی است که گندم معمولی با نرخ جهانی 180الی 190 دلار و مشتقات آن با نرخ 250 دلار به بازارهای هدف عرضه خواهد شد.
عباسی معروفان ادامه داد: تا کنون 8 محموله گندم معمولی بیش از 36 هزارتن برای تبدیل به آرد از طریق بورس به کارخانه های آرد سازی فروخته شده اما صادرات آن برای تبدیل به آرد و سایر مشتقات زمان بر است.
معاون داخلی بازرگانی دولتی با بیان اینکه کیفیت گندم دوروم با گندم های مطرح جهان اعم از اسپانیا برابری می کند، اظهار کرد: براساس مصوبه 500 هزار تن گندم دوروم با نرخ جهانی 260 الی 270 دلار صادر خواهد شد که با توجه به استارت کارت تا پایان سال می توان اماری از عملکرد صادرات اعلام نمود.
به گفته وی عمده صادرات گندم به سبب بالا بودن هزینه های حمل و نقل به کشورهای همسایه صورت خواهد گرفت.
این مقام مسئول به طور متوسط ارزآوری حاصل از صادرات گندم را ارزشی بالغ بر 700 هزار دلار اعلام کرد.
عباسی معروفان در پاسخ به این سوال که سه میلیون تن گندم مازاد تا پایان سال صادر خواهد شد، تصریح کرد: براساس مجوز صادرات هیچ محدودیت زمانی برای صادرات وجود ندارد.

 

 

رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی در دیدار با مدیران شرکت‌های غذایی فرانسوی اعلام کرد:

انتقال دانش و تکنولوژی روز است.
رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی در دیدار با مدیران شرکت‌های غذایی فرانسوی اعلام کرد:
صنایع غذایی ایران آماده همکاری مشترک با شرکت های خارجی به شرط انتقال دانش و تکنولوژی روز است
رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در دیدارهای جداگانه با اعضای هیات فرانسوی اعزامی به کشورمان امکان همکاری‌های مشترک را بررسی کرد.
به گزارش کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، محمدرضا مرتضوی در دیدار با آقای مورین مدیرعامل شرکت لبنی tippagral که با حضور رضا باکری دبیرکل انجمن فرآورده‌های لبنی ایران همراه بود، با اشاره به توانایی‌های صنایع لبنی ایران برای همکاری‌های مشترک میان تولیدکنندگان ایرانی و فرانسوی گفت: ما در کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران کاملا این آمادگی را داریم که برای ایجاد همکاری‌های مشترک میان شرکت‌های ایرانی و فرانسوی در حوزه تولید مشترک و سرمایه‌گذاری زمینه‌های لازم را فراهم کنیم.
رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در این دیدار در خصوص سرمایه‌گذاری این شرکت در ایران، مذاکرات را با مدیرعامل شرکت لبنی tippagral را مفید و سازنده خواند و ابراز امیدواری کرد صنایع غذایی در ایران بتواند با همکاری شرکت‌های خارجی موفقیت‌های چند سال گذشته را تداوم ببخشد.
همچنین مهندس محمدرضا مرتضوی در دیدار جداگانه‌ای با مدیران شرکت فرانسوی eurogerm که در زمینه افزودنی‌های صنایع غذایی فعال است، بر توانمندی‌های شرکت‌های صنایع غذایی ایران تاکید کرد.
رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در دیدار با «ادوارد ناوار» و «رمی فوری» از مدیران ارشد این شرکت بزرگ صنایع غذایی در فرانسه که در زمینه افزودنی و بهبوددهنده‌های گندم و آرد فعال است، اعلام داشت: ما در ایران از شرکت‌های خارجی که قصد انتقال دانش فنی را دارند با روی باز استقبال می‌کنیم.
در ادامه این دیدار، مرتضوی به این شرکت فرانسوی پیشنهاد کرد تا با انتخاب یک شرکت تولیدکننده همکار در ایران، زمینه انتقال دانش فنی و تکنولوژی به ایران و حضور در کشورمان را فراهم کنند.

 

 

نان مشهد در تنور آرد بی‌کیفیت می‌سوزد

«بیست و چهارمین نمايشگاه بين المللی صنايع کشاورزی، مواد غذائی، ماشين آلات و صنايع وابسته - ايران آگروفود 2017» از تاریخ 2 تا 5 خرداد ماه 1396 توسط شرکت پالار سامانه و همکاران خارجی آن با اخذ مجوز از سازمان توسعه تجارت ایران و با همکاری شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ج.ا.ایران براي بیست و چهارمین سال متوالي در محل دائمی نمايشگاههای بين المللی تهران برگزار خواهد شد.

 نه تنها از کیفیت نانی که عرضه می‌شود راضی نیستند بلکه گاهی هم با دست خالی از نانوایی باز می گردند. به گفته متخصصان حوزه نان، کیفیت آرد که اصلی‌ترین ماده تشکیل‌دهنده نان است، بیش از هر چیز روی کیفیت نان تأثیر می‌گذارد. برای آگاهی از وضعیت نانوایان مشهد و کیفیت آرد مصرفی به چند نانوایی در نواحی مختلف شهر سری زدیم و از نزدیک با نانوایان به گفت‌وگو پرداختیم.

مشکل اصلی، کمبود آرد است
یکی از نانوایان محدوده حرم مطهر رضوی که نان بربری را به روش دستگاهی می‌پزد با انتقاد از میزان سهمیه آرد اظهار کرد: هر 10 روز 130 کیسه آرد به ما تعلق می‌گیرد اما مصرف ما 150 تا 160 کیسه است و هر روز با کمبود نزدیک به 20 تا 25 کیسه مواجه می‌شویم.
وی با بیان اینکه بیش از 30 درصد مشتریان نانوایی را زائران تشکیل می‌دهند، گفت: بارها پیش آمده که افرادی در صف منتظر دریافت نان بوده‌اند اما به دلیل تمام شدن آردمان، ناچار به تعطیل کردن نانوایی شده‌ایم.
این نانوا که سهمیه آرد دولتی دارد با انتقاد از کیفیت آرد خاطرنشان کرد: در کل کیفیت آرد خیلی ضعیف است اما در حال حاضر اتحادیه، سهمیه را از کارخانه فجر تأمین می‌کند که کیفیت نسبتاً بهتری دارد؛ خمیرمایه فریمان نیز از کیفیت خوبی برخوردار است.
وی درباره ارتباط موثر اتحادیه، شرکت غله و دیگر نهادهای ذی‌ربط با نانوایان بیان کرد: برای کمبود آرد چندین بار به اتحادیه اعتراض نمودیم اما پاسخ مناسبی دریافت نکردیم؛ اداره بهداشت نیز به طور منظم از نانوایی بازدید می‌کند اما تاکنون با شرکت غله ارتباط خاصی نداشته‌ایم.
این نانوا از عملکرد سامانه بانک سپه کاملاً رضایت داشته و هیچ‌گاه با قطعی سیستم مواجه نشده است.

عملکرد بسیار نامطلوب اتحادیه و ورود افراد غیر متخصص
یکی از نانوایان آزادپز که به پخت نان سنگک می‌پردازد با انتقاد از هرج و مرج حاکم بر وضعیت نانوایان اظهار کرد: متأسفانه اتحادیه عملکرد بسیار نامطلوبی دارد و بازرسی‌ها بسیار ضعیف است.
وی افزود: متأسفانه روز به روز بر تعداد نانوایی‌ها افزوده می‌شود و افرادی که هیچ‌گونه تخصصی در این زمینه ندارند وارد کار می‌شوند. هیچ نهادی هم با این موضوع برخورد نمی کند.
این نانوا که قصد دارد تا پایان ماه به دلیل افتتاح چند مجتمع نان در فاصله کمتر از 50 متری مغازه‌اش، به کار خود پایان دهد، خاطرنشان کرد: نظارت اداره بهداشت کاملاً دقیق و به‌موقع است اما در عملکرد اتحادیه بی‌قانونی بیداد می‌کند.
وی درباره نوع آرد مصرفی و خمیرمایه نیز گفت: برای پخت سنگک از کارخانه بهنام تربت آرد تهیه می‌کنم که کیفیت نسبتاً خوبی دارد و به ازای هر کیسه آرد، 100 تا 150 گرم خمیرمایه فریمان به کار می‌برم.

کیفیت آرد مشهد بسیار پائین است

یکی دیگر از نانوایان آزادپز محدوده پیروزی که با مشکل کمبود آرد مواجه نیست اما از کیفیت آرد به شدت گلایه دارد با اشاره به کارخانه‌هایی که از آنها آرد تهیه می‌کند، گفت: کیفیت آرد کارخانه های مشهد به شدت پائین است و به ناچار از سایر شهرستان‌ها آرد تهیه می‌کنیم. آرد اطهر تبریز کیفیت بسیار خوبی دارد اما قیمت آن گران است آرد بابرکت، کاشت و برداشت و بهنام تربت کیفیت نسبتاً بهتری دارند که از این میان آرد کارخانه بهنام تربت مرغوب‌تر است.
این نانوا میزان خمیرمایه مصرفی را برای نان لواش در ازای هر کیسه آرد 150گرم و برای نان سنگک در ازای هر کیسه آرد 200 گرم عنوان کرد که از کارخانه فریمان تهیه می شود.
وی درباره اقدامات اتحادیه و شرکت غله اظهار کرد: اتحادیه که متأسفانه اصلاً پاسخگو نیست اما شرکت غله تا حدودی در حوزه آرد ورود می‌کند.
اتحادیه، نانوایان سنتی را رها کرده است

یکی دیگر از نانوایان سنتی که در محله ای مسکونی فعالیت می کند درباره مشکل کیفیت و کمبود آرد بیان کرد: مشکل کمبود آرد تا کنون پیش نیامده زیرا بازار ما محلی است اما بارها پیش آمده که آرد را دیر ارسال کرده‌اند.
وی با انتقاد از عملکرد اتحادیه افزود: متأسفانه اتحادیه، نانوایان سنتی را به حال خود رها کرده است و هیچ اقدامی در راستای دفاع از حق نانوایان دارای مجوز، متخصص و باسابقه انجام نمی‌دهد؛ افراد غیرمتخصص، با سرمایه و بدون مجوز اقدام به تأسیس نانوایی کرده‌اند.
این نانوا در ادامه گفت: متأسفانه در حال حاضر سوپرمارکت هم در کنار نانوایی به عرضه نان می‌پردازد و هیچ‌گونه برخوردی با آن نمی‌شود؛ در حالی که رئیس دو دوره قبل اتحادیه، مدام به بازرسی می‌پرداخت و به محض مشاهده نان در سوپرمارکتی که کنار نانوایی قرار دارد، به وی تذکر داده، نان را از آن مغازه جمع کرده و در صورت تکرار اقدام به اخذ جریمه می‌کرد.
وی که سهمیه آرد دولتی دریافت می‌کند با بیان اینکه حذف یارانه‌ها، کارگر و صاحب مغازه را متضرر کرده است، گفت: بعد از افزایش قیمت نان، هزینه گاز، آرد، خمیرمایه و دیگر هزینه‌های مربوط به نانوایی چندین بار افزایش یافت و چند برابر شد اما قیمت نان هیچ تغییری نکرد.
رمضانی درباره کیفیت آرد مصرفی نیز اظهار کرد: آرد ما از کارخانه‌های متعددی مانند فجر، خوشه طلایی و پارسان طوس تأمین می‌شود که در این میان پارسان طوس از کیفیت مطلوب‌تری برخوردار است.

آرد مشهد سست است
یکی دیگر از نانوایان آزادپز در محدوده خیابان امام خمینی که شدیدا از کیفیت آرد گله‌مند است، گفت: کیفیت نان به شدت به آرد وابسته است و متأسفانه در حال حاضر کیفیت آرد موجود بسیار بد و سست است.
این نانوا با بیان اینکه کیفیت آرد در مشهد به‌ویژه در فصل تابستان بسیار افت می‌کند، افزود: از آنجا که در تابستان گندم را بلافاصله پس از آسیاب کردن در اختیار نانوا قرار می‌دهند، کیفیت آن از حد معمول هم پایین‌تر می‌آید، زیرا معمولا آرد باید دو یا سه ماه بعد از تولید، مصرف شود.
وی در ادامه گفت: معمولاً آرد مورد نیاز نانوایی را از کارخانه‌های کیمیا و اطهر تبریز تأمین می‌کنم اما کیفیت آرد اطهر بهتر است؛ برای نان بربری و سنگک به ازای هر کیسه آرد 150 تا 200 گرم خمیرمایه فریمان به کار می برم.
وی درباره ارتباط با اتحادیه و سایر نهادهای ذی‌ربط خاطرنشان کرد: از زمانی که آزادپز شده‌ایم با اتحادیه ارتباط چندانی نداریم اما نظارت اداره بهداشت دائمی و قوی است؛ شرکت غله نیز صرفاً به تأمین آرد می‌پردازد.

ادامه مطلب...

صفحه4 از4