معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با ایلنا:

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با تولید برنج در کشور بیان داشت: در دولت یازدهم میزان تولید افزایش یافت این در حالی است که در دولت قبل ۲ میلیون تن برنج وارد کشور شد و برنج داخلی را تحت تاثیر قرار داد اما در دولت یازدهم به دلیل حمایت از تولید و اقتصاد مقاومتی واردات کنترل شد و کشاورزان از این مساله راضی هستند.

علی قنبری-معاون وزیر جهاد کشاورزی- در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در رابطه با شرایط اقتصادی و سیاسی در ابتدای شروع دولت یازدهم بیان داشت: شرایط اقتصادی و سیاسی بسیار نامناسبی در آن زمان وجود داشت، بیکاری بسیار بالا بود و در تامین کالاهای اساسی وضعیت نامناسبی وجود داشت در سال ۹۲ که دولت یازدهم بر سر کار امد موجودی گندم بسیار پایین بود و در برخی استان‌ها کمتر از یک ماه ذخیره گندم وجود داشت اما با شروع دولت و فعالیت‌های فشرده رشد اقتصادی حاصل و وضعیت بیکاری به خصوص در بخش کشاورزی مناسب شد.

او افزود: با توجه به اینکه شرایط اقتصادی کشور مختل شده بود و با خطرات و بحران‌های جهانی مواجه بودیم در دخیره کالاهای استراتژیک با معضل بسیاری روبرو بودیم و فعالیت‌های دولت موجب شد که الان با خیال راحت از ذخائر استراتژیک صحبت کنیم.

قنبری در ادامه گفت: یکی از نقدهایی که به دولت می‌شود تامین شکر در سال گذشته بود یکی از دلایل بروز این مشکل در سال گذشته که یک ماه و نیم بازار شکر را مختل کرد اصرار دولت بر حمایت از تولید داخل و منع واردات بیش از حد مجاز بوده است. میزان مصرف شکر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال است و میزان تولید داخلی نیز یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن است و نیاز به واردات ۶۰۰ هزار تن در کشور وجود دارد در دولت دهم گاهی به اندازه مصرف داخلی شکر به کشور واردات صورت می‌گرفت و دولت تمام موانع را لحاظ کرد تا از این مساله جلوگیری شود. در سال گذشته در زمان کوتاهی بخش خصوصی از واردات امتناع کرد که با کمبود مواجه شدیم و قیمت‌ها افزایش یافت اما پس از آن این مساله کنترل شد و دیگر شاهد مشکلی در این زمینه نبودیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تولید برنج در کشور بیان داشت: در دولت یازدهم میزان تولید افزایش یافت این در حالی است که در دولت قبل ۲ میلیون تن برنج وارد کشور شد و برنج داخلی را تحت تاثیر قرار داد اما در دولت یازدهم به دلیل حمایت از تولید و اقتصاد مقاومتی واردات کنترل شد و کشاورزان از این مساله راضی هستند.

او افزود: در بحث گندم با مشکل واردات بیش از حد مواجه بودیم در سال ۹۲ ، ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن، در سال ۹۳ ، ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تن و در سال ۹۵ ، ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان برای حمایت از تولید داخل خریداری شد و از یک وارد کننده گندم به صادر کننده گندم تبدیل شدیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان با اشاره به وضعیت واردات روغن خام بیان داشت: حداقل واردات صورت می‌گیرد در سال گذشته ۲۱۲ هزار تن دانه‌های روغنی نیز به صورت روزانه از کشاورزان خریداری شد که در سال جاری به ۲ یا ۳ برابر خواهد رسید و این به دلیل عملکرد مناسب وزارت خانه در جهت خوداتکایی و احترام به تولید داخل و اجرای اقتصادی مقاومتی بوده است.

منبع: انجمن آرد سازان 

آوریل.2017.19