پخت کیک و شیرینی یکی از لذتبخش ترین سرگرمی هاست که می توان در اوقات فراغت انجام داد. برای این منظور نیاز به یک دستور شیرینی پزی خوب و کمی ذوق و اشتیاق دارید. کیک پنبه ای یکی از خوشمزه ترین و جالب ترین کیک هایی است که دستور پخت ساده ای هم دارد. ویژگی کیک پنبه ای که آن را از کیک های دیگر متکایز می کند، بافت نرم و لطیف آن است که خوردن آن حس خوبی به شما می دهد.

کیک پنبه ای ژاپنی چیست ؟

کیک پنبه ای با کیک پنیری پنبه ای ژاپنی ( به انگلیسی Japanese Cotton Cake ) به طور سنتر در ژاپن پخته می شده و الان در خارج از ژاپن طرفداران زیادی دارد. سبکی و نرمی و پف پفی بودن این کیک، ویژگی متمایز کننده این کیک نسبت به کیک های دیگر است.

اگر به ژاپن سفر می کنید در ژاپن کیکی به نام چیز کیک ژاپنی وجود ندارد در عوض سه نوع چیزکیک در ژاپن شناخته شده است:

چیز کیک های پختنیBaked Cheesecake یا (ベイクドチーズケーキ) که رایج ترین کیک های پنیری در ژاپن هستند و شامل تخم مرغ پنیر خامه‌ای خامه آرد هستند و در فر پخته می شوند. بعضی از آنها ممکن است همراه با بیسکویت باشند و بعضی هم بدون بیسکویت.

چیزکیک خامRare Cheesecake  یا (レアチーズケーキ) که خارج از ژاپن به کیک های پنیری بدون پخت معروف معمولاً کیک های پنیری بدون پخت از ترکیبی از خامه و ژلاتین و آب لیمو ساخته می شود سپس بر روی لایه ی بیسکویت ریخته می شود تا در یخچال سفت شود

چیز کیک سوفلهSoufflé Cheesecake  یا (スフレチーズケーキ) که ما امروز در مورد آن صحبت می کنیم. این همان چیزی است که خارج از ژاپن به کیک پنیری پنبه ای ژاپنی معروف است و مشخصه اصلی آن استفاده از تخم مرغ همزده در آن است.

کیک پنیری پنبه ای ژاپنی

مواد لازم برای پخت کیک پنیری پنبه ای ژاپنی

  • آرد سفید کیک پزی ۲ پیمانه
  • تخم مرغ درشت یک عدد
  • شکر یک پیمانه
  • روغن مایع نصف پیمانه
  • ماست کم چرب یک پیمانه
  • جوش شیرین ۱ قاشق مربا خوری
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
  • وانیل ۱ قاشق چای خوری
  • نمك کمی

طرز تهیه کیک پنبه ای

قبل از شروع، همه مواد کیک را روی میز کار قرار دهید و فر را روشن کنید تا گرم شود. در یک ظرف مناسب مواد خشک کیک را با هم مخلوط کنید. به این ترتیب که آرد، جوش شیرین، بیکینگ پودر را مخلوط کرده و سپس دوبار الک کنید. الک کردن آرد به پف بیشتر کیک پنبه ای کمک می کند.

در یک کاسه بزرگ یک عدد تخم مرغ ، شکر و وانیل را با هم زن بزنید بعد از چند دقیقه تخم مرغ ، شکر، کرم رنگ می شود اکنون موقع افزودن نصف پیمانه روغن مایع است. ماست را کم کم به مواد افزوده و مرتب هم بزنید. این مایع باید کمی پف کرده و کاملا یکدست باشد.

مواد خشک و مخلوط آرد را قاشق قاشق به این مایع اضافه کرده و با یک قاشق چوبی هم بزنید. افزودن آرد باید تدریجی باشد ولی نیازی به هم زدن سریع با هم زن برقی نیست. در حدی که آرد با مواد ترکیب شود کافی است.

ته قالب را با روغن مایع چرب و آرد پاشی کنید. مایع کیک را در قالب ریخته و در فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار می دهیم. این کیک ۴۵ دقیقه تا پخت کامل زمان می برد.

نکته: در فر را باز نکنید چون کیک پنبه ای کاملا سفت می شود و پف کیک می خوابد.

با این دستور پخت، یک کیک سادهپنبه ای خواهید داشت که به همین صورت قابل سرو است. کیک های پنبه ای پرتغالی، کیک پنبه ای شکلاتی ، کیک خوشمزه پنبه ای گردویی و کیک پنبه کشمشی انواع دیگر این کیک هستند که روش پخت کاملا مشابهی با کیک پنبه ای ساده دارند.

کیک پنبه ای شکلاتی و پرتقالی

کمی خلاقیت داشته باشید و افزودنی های مورد علاقه خود را به مواد اولیه کیک پنبه ای اضافه کنید. می توانید قبل از پخت نیمی از مایه کیک را جدا کرده و با پودر کاکائو مخلوط کنید و کیک دو رنگ ساده و شکلاتی پنبه ای تهیه کنید.

افزودن کشمش و گردو به مایه کیک پنبه ای می تواند کاملا سلیقه ای باشد و طعم دلخواهی را ایجاد کند. برای تهیه کیک پنبه ای پرتغالی هم می توانید به دستور کیک پنبه ای که قبلا توضیح داده شد یک قاشق رنده پوست پرتغال اضافه کنید.

این کیک یک کیک ساده و عالی برای جشن ها و مهمانی های عصرانه است که می توانید در منزل تهیه کنید.