پختن نان در منزل بسیار دلپذیر است و وقتی عطر نان تازه در در فضای خانه می پیچد باعث لذت و سرمستی می شود و روح را نوازش می دهد ، کار با خمیر نیز بسیار مفرح است و اگر با لذت انجام شود می تواند به عنوان یک تفریح لذت بخش در بعد از ظهرها یا روزهای تعطیل روز متفاوتی برایتان بسارد. اگر به نان و پخت نان های تازه علاقه دارید حتما دستورات پخت نان پرنیان را امتحان کنید . در این مقاله نیز آموزش تهیه یک نان حجیم بسیار خوش طعم با ظاهری عالی را آموزش داده ایم که می توانید این نان را در منزل و با فر ساده و معمولی آشپزخانه تان تهیه کنید . این نان خوش طعم می تواند نان مخصوص صبحانه یا عصرانه باشد و با غذاهایی نظیر کوکو و کتلت هم سرو گردد. در ادامه این مطلب با پرنیان همراه شوید و آموزش مرحله به مرحله تهیه نان حجیم سالم و با کیفیت را در منزل داشته باشید

آموزش نان حجیم :

برای تهیه این نان خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید

مواد لازم تهیه نان حجیم
 
آرد نان                  3 پیمانه مایه خمیر                    1و 1/2 قاشق چایخوری
آب                       1 و 1/2 پیمانه نمک                           1 و 1/4 قاشق چایخوری
آرد اضافه             2 قاشق سوپخوری شکر                           1/2 قاشق سوپخوری


* آرد نان را می توانید از نانوایی ها تهیه کنید و یا به آرد سفید سه صفر 10 درصد سبوس گندم اضافه نمایید

ابتدا خمیر مایه را عمل آورید ، برای این کار نصف لیوان آب ولرم داخل لیوان بریزید آب باید به میزانی ولرم باشد که بتوانید دستتان را داخل آن نگه دارید و دستتان نسوزد و گرمای آب را هم حس کنید یعنی حدودا 38 درجه

شکر را داخل آب بریزید و خمیر مایه را هم اضافه کنید و روی لیوان را با ظرفی بپوشانید و اجازه دهید خمیر مایه 10 دقیقه بماند تا عمل آید

آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و داخل ظرفی بریزید ، وسط آرد را باز کنید و آب ولرم و خمیر مایه عمل آوری شده را وسط آرد بریزید

سپس با استفاده از قاشق چوبی مواد را مخلوط کنید تا خمیر شل و چسبنده ای به دست آید

سپس با کمک انگشتان خمیر را کمی ورز دهید تا از چسبندگی در بیاید ، دستانتان را به آرد آغشته کنید و خمیر را ورز دهید

آرد زیادی به خمیر اضافه نکنید تا لطافت آن حفظ شود

سپس با سلفون روی ظرف را بپوشانید و خمیر را کناری بگذارید تا استراحت کند و ور بیاد

خمیر باید حداقل 2 ساعت استراحت کند تا ور بیاد و حجم آن دو برابر شود

مجددا خمیر را با نوک انگشتان کمی ورز دهید تا پف آن بخوابد و مجددا به شکل یک گلوله دربیاورید و داخل ظرف بگذارید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید تا خمیر نیم ساعت دیگر استراحت کند

سپس داخل قالب نچسبی را کمی آرد بپاشید و خمیر را به شکل گلوله داخل قالب بگذارید

فر را با حرارت 220 درجه سانتی گرارد از قبل گرم کنید و قالب محتوی خمیر را در طبقه وسط فر قرار دهید تا نان بپزد

زمان پخت حدود 30 دقیقه است و باید رویه نان طلایی شود

بعد از پخت نان قالب را خارج کنید و ده دقیقه در دمای محیط بگذارید ، سپس نان را از داخل قالب بیرون بیاورید و مجددا ده دقیقه در دمای محیط خنک کنید تا بافت مورد نظر در داخل نان ایجاد شود

نان را می توانید گرم سرو کنید و در کنار غذا یا نان و پنیر و انواع مربا برای وعده های مختلف غذایی استفاده نمایید

خمیر را می توانید از شب قبل تهیه کرده و حتی تا 12 ساعت استراحت دهید ، از قالب لعابی یا نچسب برای پخت این نان می توان استفاده کرد

این نان سریع و خوش طعم است و به سادگی تهیه می شود

از نان پزی لذت ببرید