پختن نان در منزل بسیار دلپذیر است و وقتی عطر نان تازه در در فضای خانه می پیچد باعث لذت و سرمستی می شود و روح را نوازش می دهد ، کار با خمیر نیز بسیار مفرح است و اگر با لذت انجام شود می تواند به عنوان یک تفریح لذت بخش در بعد از ظهرها یا روزهای تعطیل روز متفاوتی برایتان بسارد. اگر به نان و پخت نان های تازه علاقه دارید حتما دستورات پخت نان پرنیان را امتحان کنید . در این مقاله نیز آموزش تهیه یک نان حجیم بسیار خوش طعم با ظاهری عالی را آموزش داده ایم که می توانید این نان را در منزل و با فر ساده و معمولی آشپزخانه تان تهیه کنید . این نان خوش طعم می تواند نان مخصوص صبحانه یا عصرانه باشد و با غذاهایی نظیر کوکو و کتلت هم سرو گردد. در ادامه این مطلب با پرنیان همراه شوید و آموزش مرحله به مرحله تهیه نان حجیم سالم و با کیفیت را در منزل داشته باشید
آموزش نان حجیم :
برای تهیه این نان خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید
مواد لازم تهیه نان حجیم |
|
آرد نان 3 پیمانه | مایه خمیر 1و 1/2 قاشق چایخوری |
آب 1 و 1/2 پیمانه | نمک 1 و 1/4 قاشق چایخوری |
آرد اضافه 2 قاشق سوپخوری | شکر 1/2 قاشق سوپخوری |
* آرد نان را می توانید از نانوایی ها تهیه کنید و یا به آرد سفید سه صفر 10 درصد سبوس گندم اضافه نمایید
ابتدا خمیر مایه را عمل آورید ، برای این کار نصف لیوان آب ولرم داخل لیوان بریزید آب باید به میزانی ولرم باشد که بتوانید دستتان را داخل آن نگه دارید و دستتان نسوزد و گرمای آب را هم حس کنید یعنی حدودا 38 درجه
شکر را داخل آب بریزید و خمیر مایه را هم اضافه کنید و روی لیوان را با ظرفی بپوشانید و اجازه دهید خمیر مایه 10 دقیقه بماند تا عمل آید
آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و داخل ظرفی بریزید ، وسط آرد را باز کنید و آب ولرم و خمیر مایه عمل آوری شده را وسط آرد بریزید
سپس با استفاده از قاشق چوبی مواد را مخلوط کنید تا خمیر شل و چسبنده ای به دست آید
سپس با کمک انگشتان خمیر را کمی ورز دهید تا از چسبندگی در بیاید ، دستانتان را به آرد آغشته کنید و خمیر را ورز دهید
آرد زیادی به خمیر اضافه نکنید تا لطافت آن حفظ شود
سپس با سلفون روی ظرف را بپوشانید و خمیر را کناری بگذارید تا استراحت کند و ور بیاد
خمیر باید حداقل 2 ساعت استراحت کند تا ور بیاد و حجم آن دو برابر شود
مجددا خمیر را با نوک انگشتان کمی ورز دهید تا پف آن بخوابد و مجددا به شکل یک گلوله دربیاورید و داخل ظرف بگذارید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید تا خمیر نیم ساعت دیگر استراحت کند
سپس داخل قالب نچسبی را کمی آرد بپاشید و خمیر را به شکل گلوله داخل قالب بگذارید
فر را با حرارت 220 درجه سانتی گرارد از قبل گرم کنید و قالب محتوی خمیر را در طبقه وسط فر قرار دهید تا نان بپزد
زمان پخت حدود 30 دقیقه است و باید رویه نان طلایی شود
بعد از پخت نان قالب را خارج کنید و ده دقیقه در دمای محیط بگذارید ، سپس نان را از داخل قالب بیرون بیاورید و مجددا ده دقیقه در دمای محیط خنک کنید تا بافت مورد نظر در داخل نان ایجاد شود
نان را می توانید گرم سرو کنید و در کنار غذا یا نان و پنیر و انواع مربا برای وعده های مختلف غذایی استفاده نمایید
خمیر را می توانید از شب قبل تهیه کرده و حتی تا 12 ساعت استراحت دهید ، از قالب لعابی یا نچسب برای پخت این نان می توان استفاده کرد
این نان سریع و خوش طعم است و به سادگی تهیه می شود
از نان پزی لذت ببرید