آرد ماکارونی:
این آرد از مغز دانه گندم و از قسمت مرکزی اندوسپرم (مغز دانه ) و از اختلاط گندم های سخت و نیمه سخت با درصد استخراج بالای 23% تولید می گردد . چنانچه گندم مورد استفاده این آرد گندم دوروم باشد آرد تولیدی سمولینا و با دانه بندی درشتر از آرد ماکارونی خواهد بود .
آرد ماکارونی دارای پروتئین بالا ، کیفیت بالای گلوتن ، خاکستر پایین ، رنگ روشن و دانه بندی زبر و مناسب جهت تولید انواع ماکارونی ، پاستا ، لازانیا ، ورمیشل و نودل به روش سنتی و مدرن می باشد .
به جهت کیفیت بالای گلوتن و دانه بندی خاص این آرد در تولید نان های صنعتی و حجیم نیز کاربرد دارد .
حدود تعیین شده استاندارد پروتئین ، خاکستر و دانه بندی مطابق با جدول زیر می باشد:
پروتئین | خاکستر | انداره ذرات کوچکتراز 125 میکرون |
حداقل12% | حداکثر0.650 | حداکثر55% |
به کارگیری ماشین آلات مدرن بوجاری گندم (مانند سورتكس) و پیوریفایرهای متعدد در خط تولید موجب گردیده خاکستر این آرد کمتر از 0.5 بوده و دارای رنگ کهربایی و بدون لکه باشد.