مواد غذایی حاوی قند
احتمالا میدانید که قند تا چه حد میتواند برای قلب مضر باشد. مدتها معتقد بودیم که چربی مقصر است، اما حالا معلوم شده که قند هم به همان اندازه مضر است در اینجا برخی از غذاهای شیرین که در دسته مواد غذایی مضر برای قلب هستند عبارتند از:
آب نبات: انواع آبنبات اثر منفی بر سلامت قلب دارند.
غلات صبحانه: برخی از غلات سالم هستند. بعضی از آنها بیش از ۸ گرم قند در یک وعده دارند، به خصوص اگر کم چرب باشند.
بستنی: این خوراکی پرطرفدار حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده و شکر است و همچنین کالری زیادی که در هر وعده از آن وجود دارد. حملات قلبی حتی میتواند در نتیجه افزایش تری گلیسیرید رخ بدهند که ناشی از خوردن بستنی زیاد است.
انواع شیرینی: مواردی مانند دونات، کیک و محصولات مشابه مقدار زیادی آرد سفید، چربی و شکر دارند و حتی میتوانند خطر دریافت چربی ترانس را افزایش دهند. چربیهای ترانس کلسترول خوب را کاهش و کلسترول مضر را افزایش میدهند.
انواع سس
ممکن است متوجه نشوید که در برخی از سسهای موردعلاقه شما چه مقدار قند، نمک و چربی اشباع وجود دارد. در اینجا برخی از مواردی را میبینیم که ممکن است شما را شگفتزده کنند:
سس باربیکیو: این سس حاوی مقدار زیادی سدیم است.
سسهای سالاد کم چرب: این سسها معمولاً طعم مشابه نسخههای دارای چرب را ندارند، به این معنی که برای حفظ عطر و طعمشان باید قند بیشتری اضافه شود.
کچاب: این سس پرطرفدار حاوی سدیم زیادی است. در واقع، فقط دو قاشق غذاخوری کچاب ۱۴درصد از مقدار توصیه شده روزانه سدیم را دارد. این دو قاشق ۸ گرم قند دارند.
غذاهای سرخشده
طبق مطالعات، افرادی که به طور منظم غذای سرخ شده مصرف میکنند در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی هستند. این به تنهایی کافی است تا غذاهای سرخ شده را در دسته مواد غذایی مضر برای قلب قرار بدهیم. برخی از موارد مضر عبارتند از:
سیب زمینی سرخ شده: سیب زمینی سرخ شده به خودی خود دارای ویژگیهای زیادی است که در فشار خون بالا و خطر دیابت نقش دارند و سرخ کردن آنها خطرشان را بیشتر میکند.
مرغ سرخ شده: این غذا به دلیل طرز پختش، مقدار زیادی چربی ترانس دارد.
پیتزا: به دلیل اینکه با آرد سفید تهیه شده، دلایل زیادی دارد که قلب را دچار مشکل کند اما افزودن موادی مانند گوشت فرآوری شده (مانند سوسیس و کالباس)، پنیرها و برخی دیگر میتواند به طور جدی در دسته غذاهای مضر برای قلب قرار بگیرد.
موضوعات: سلامت بدن, صنعت غذا, فست فود, قند
نويسنده:سمن مجتهدي