Back to Top

 |   |   

دستور پخت

طرز تهیه نان تابه ای خانگی

مواد لازم:

دو ونيم پيمانه 
آب ولرم 1/4 پیمانه

ادامه مطلب...

كوكي ولنتاين

مواد لازم كوكي والنتاين
آرد قنادي 250 گرم (2 پيمانه)
نشاسته ذرت 65 گرم (1/2 پيمانه)
كره هم دماي محيط 150 گرم
پودر قند 110 گرم (3/4 پيمانه)
تخم مرغ 1 عدد
وانيل ½ قاشق چايخوري
رنگ خوراكي قرمزه چند قطره

ادامه مطلب...

طرز تهيه شيريني كركي

مواد لازم شیرینی کرکی
آرد نخودچي 125 گرم
آرد برنج 125 گرم
آرد گندم 125 گرم
روغن جامد يا روغن قنادي 225 گرم
پودر قند 175 گرم
پودر هل ½ قاشق چايخوري

 


  طرز تهيه شیرینی کرکی

مرحله اول:
ابتدا روغن جامد را با پودر قند الک شده داخل کاسه ای بریزید و با همزن برقی، روی دور تند، حدود پنج دقیقه بزنید تا کاملا مخلوط و کرم مانند شود.
مرحله دوم:
آرد برنج، آرد نخودچی و آرد گندم را الک و با هم مخلوط کنید. پودر هل را اضافه سپس مخلوط آردها را که خوب مخلوط و الک کرده اید قاشق قاشق اضافه کنید تا خمیری لطیف بدست بیاید. بسته به نوع آرد ها ممکن است چند قاشق از آرد اضافه بیاید پس یک باره آرد را اضافه نکنید. خمیر شیرینی کرکی را داخل کیسه بریزید و چهار ساعت استراحت بدهید.

ادامه مطلب...

طرز تهیه نان سبوس دار یا نان سیاه

نان سبوس دار یا نان سیاه که نانی متراکم و تیره است به طور سنتی با آرد چاودار نسبتاً درشت تهیه و در دمای کم به مدت طولانی پخته می شود.

مواد لازم برای نان سبوس دار یا نان سیاه

  •  آرد نیم کیلو
  • پودر خمیر ترش 2 قاشق غذاخوری
  • نمک یک قاشق چایخوری
  • آب ولرم به مقدار کافی
  • شکر یک قاشق مرباخوری
  • سبوس گندم 250 گرم
  • روغن یک قاشق غذاخوری

ادامه مطلب...

نان دست‌ پيـچ


يك خميرخوب بايد سبك و پوك باشد و درعين حال بتواند وزن مواد احتمالي را كه قرار است داخلش قرار گيرد تحمل كند. خمير خوب بايد صاف و يكدست بوده و حباب‌هاي بزرگ مربوط به هوا داخل آن نباشد، زيرا وجود حباب موقع پخت، نان را خراب مي‌كند. پخت خمير براي مدت طولاني، سبب تشكيل زنجيره‌هاي گلوتن مي‌شود و محصول نهايي را سفت مي‌كند

روش تهيه

1-      شير ولرم را با مايه خمير و يك قاشق شكر مخلوط كرده و در جاي گرم حدود 15 دقيقه قرار دهيد تا عمل بيايد و پف كند

2- آرد، نمك و شكر را مخلوط كرده كنار بگذاريد

3-كره را آب كرده، اجازه دهيد خنك شود، سپس تخم‌مرغ‌ها را اضافه كرده به همراه رنده پوست پرتقال با مايه خمير عمل آمده مخلوط كرده و كم‌كم همگي را به مخلوط آرد، نمك و شكر اضافه كنيد، هم بزنيد و حدود 10دقيقه ورز دهيد

4- كاسه‌اي را چرب كنيد، خمير را درون آن بغلتانيد. رويش را بپوشانيد و درجاي گرم اجازه دهيد تا 2ساعت استراحت كند

5- حجم خمير دو برابر شده، با فشار دست هواي داخل آن را خارج كنيد و دوباره آن را ورز دهيد، خمير را به صورت نوار فرم دهيد

6- نوارها را درهم بپيچيد، داخل قالب لوف چرب شده قرار دهيد، رويش را بپوشانيد، دوباره يك ساعت ديگر استراحت دهيد

7- - يك عدد زرده را با يك قاشق سوپ‌خوري شير مخلوط كرده با دقت روي خمير بماليد. كنجد يا خلال بادام رويش بپاشيد و آن را در فر از پيش گرم شده با دماي 180 درجه سانتي‌گراد به مدت 30 دقيقه قرار دهيد. نکته هنگام ورز دادن خمير، آرد را بيش از حد اضافه نكنيد تا كيفيت نان تغيير نكند. مي‌توانید به جاي رنده پوست پرتقال از دارچين يا اسانس وانيل استفاده كنيد.

صفحه1 از3