
يك خميرخوب بايد سبك و پوك باشد و درعين حال بتواند وزن مواد احتمالي را كه قرار است داخلش قرار گيرد تحمل كند. خمير خوب بايد صاف و يكدست بوده و حبابهاي بزرگ مربوط به هوا داخل آن نباشد، زيرا وجود حباب موقع پخت، نان را خراب ميكند. پخت خمير براي مدت طولاني، سبب تشكيل زنجيرههاي گلوتن ميشود و محصول نهايي را سفت ميكند.
روش تهيه:
1- شير ولرم را با مايه خمير و يك قاشق شكر مخلوط كرده و در جاي گرم حدود 15 دقيقه قرار دهيد تا عمل بيايد و پف كند.
2- آرد، نمك و شكر را مخلوط كرده كنار بگذاريد.
3-كره را آب كرده، اجازه دهيد خنك شود، سپس تخممرغها را اضافه كرده به همراه رنده پوست پرتقال با مايه خمير عمل آمده مخلوط كرده و كمكم همگي را به مخلوط آرد، نمك و شكر اضافه كنيد، هم بزنيد و حدود 10دقيقه ورز دهيد.
4- كاسهاي را چرب كنيد، خمير را درون آن بغلتانيد. رويش را بپوشانيد و درجاي گرم اجازه دهيد تا 2ساعت استراحت كند.
5- حجم خمير دو برابر شده، با فشار دست هواي داخل آن را خارج كنيد و دوباره آن را ورز دهيد، خمير را به صورت نوار فرم دهيد.
6- نوارها را درهم بپيچيد، داخل قالب لوف چرب شده قرار دهيد، رويش را بپوشانيد، دوباره يك ساعت ديگر استراحت دهيد.
7- - يك عدد زرده را با يك قاشق سوپخوري شير مخلوط كرده با دقت روي خمير بماليد. كنجد يا خلال بادام رويش بپاشيد و آن را در فر از پيش گرم شده با دماي 180 درجه سانتيگراد به مدت 30 دقيقه قرار دهيد. نکته: هنگام ورز دادن خمير، آرد را بيش از حد اضافه نكنيد تا كيفيت نان تغيير نكند. ميتوانید به جاي رنده پوست پرتقال از دارچين يا اسانس وانيل استفاده كنيد.