
آرد بربری :
آردبربری جهت تولید نان بربری مورد استفاده قرار می گیرد این آرد از قسمت اعظم اندوسپرم (مغزدانه ) و مقداری پوسته گندم تولید می گردد . نان بربری به جهت اینکه نسبت به نان های سنتی دیگر حجم بیشتری دارد و از جهتی دیگر خمیر تهیه شده از این آرد نیاز به استراحت طولانی و تخمیر بیشتری دارد ( حدوداً 45 دقیقه الی2 ساعت ) نیاز به آردی قوی با گلوتن و ایندکس گلوتن بالا دارد در غیر اینصورت نان حاصله خشک ، شکننده و انسجام لازم را نخواهد داشت . اندازه ذرات این آرد حداقل 50 درصد از الک 125 میکرون عبور می کند و طبق دستورالعمل اداره نظارت بر مواد غذایی با پرمیکس آهن و اسیدفولیک به میزان 200 گرم پرمیکس در یک تن آرد غنی می گردد این میزان پرمیکس آرد را حاوی 45ppm تا 85ppm آهن خواهد نمود .
عدد فالینگ مطلوب در محدوده 400-250 می باشد و بالا بودن بیش از محدوده عدد فالینگ روند بیاتی نان را تسریع می نماید .
این آرد جهت تهیه سوپ های آماده ، صنایع گوشت ، برخی از شیرینی های خاص و خشکه پزی ها و ... کاربرد دارد .
محدوده استاندارد خاکستر، گلوتن و پروتئین این آرد مطابق با جدول زیر میباشد:
خاکستر | گلوتن | پروتئین |
0/701-0/850 | حداقل 26% | 11% |
گلوتن آرد بربری حداقل 28/5% میباشد.